cat de important este sa fii online

Cat de important este sa fii prezent online?

Cu totii cunoastem faptul ca prezenta online joaca un rol foarte important in dezvoltarea oricarei afaceri.

In calitate de  antreprenor, ai nevoie sa stii unde sunt clientii tai. Cu atat mai mult sa le facilitezi acestora posibilitatea de a te gasi. De asemenea, le oferi sansa de a cunoaste valorile, misiunea si strategia companiei tale, ceea ce ajuta la construirea unei relatii bazata pe incredere .

Daca inca consideri ca business-ul tau nu are nevoie de un site, din diverse motive, am detaliat mai jos 6 mari avantaje ale imaginii online pentru o afacere:

Trust Me

1. CREDIBILITATE

Avand o identitate online, oferi clientilor posibilitatea de a te gasi mai usor, iar business-ului tau, sansa de a le comunica acestora de ce ar trebui sa aiba incredere in produsele/serviciile tale.

2. PROMOVARE

Companiile au tendinta de a aloca multe resurse procesului de promovare, cand potentialii  clienti au acces foarte usor la  informatiile online. Website-ul  permite unui business sa fie prezent pentru clientii sai, 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pe saptamana.
Ce alt instrument de promovare este la fel de eficient?

Promovare
Google Moment

3. MOMENTUL  “GOOGLE

Mai mult ca niciodata, modalitatile de informare s-au schimbat radical: de la cele traditionale – la cele online. Internetul este prima optiune de documentare pentru potentialii tai clienti. De aceea  business-ul tau ar trebuie sa le fie la indemana atunci cand acestia  acceseaza motoarele de cautare.

4. MAI MULTI CLIENTI

Statisticile arata ca zilnic 2.4 milioane de oameni folosesc internetul. Aproximativ 90% dintre acestea fac achizitii sau abordeaza o companie in decursul unui an. Daca nu ai inca un site, este crucial pentru afacerea ta sa existe online.

more customers
Comunicare

5. COMUNICAREA DIRECTA CU CLIENTII

Avand un blog sau un site, ai posibilitatea sa informezi clientii in timp real despre tot ce crezi ca este relevant in consolidarea relatiilor cu acestia. Fie ca este vorba despre lansari noi de servicii, evenimente sau promotii curente , informatiile vor fi imediat disponibile folosind acest instrument.

6. MITUL “DAVID SI GOLIAT”

Toti antreprenorii la inceput de drum se confrunta cu foarte multe temeri. Principala fiind cum sa concureze cu numele mari din aceeasi industrie. Construind un site cu un design si un continut relevant si avand in spate o strategie puternica, puteti fi plasat pe pozitii mult mai avantajoase. Mai ales in cele mai importante motoare de cautare ( Google, Yahoo, Bing, AltaVista)  fata de principalii competitori. Astfel dimensiunea companiei tale nu mai conteaza cu adevarat.

David & Goliath

Sper ca aceste informatii te vor ajuta sa ai o perspectiva mai buna despre ce ne rezerva viitorul prin digitalizarea proceselor din fiecare companie.

La ce alte  strategii de business te-ai gandit pentru a asigura cresterea afacerii tale?

Share this post

Lasă un răspuns