Cablu Subacvatic

Cel mai rapid cablu subacvatic

Google şi Facebook îşi unesc forţele pentru a pune în funcţiune primul cablu subacvatic care conectează Los Angeles de Hong Kong, alături de Pacific Light Data Communication şi TE SubCom. Cablul care va fi operaţional în luna mai a anului 2018 va purta numele de Pacific Light Cable Network (PLCN).

Reţeaua de cabluri de internet subacvatice din lume este vastă. Giganţii tehnologiei moderne sunt gata să o exploateze. Cablul care va contecta Los Angeles de Hong Kong va avea 12,800 km (7,953 mile) de fibră optică şi capacitatea uriaşă de 120 terabiţi pe secundă. Acesta va fi primul cablu subacvatic cu cea mai mare capacitate din lume. Recordul actual fiind deţinut de cablul Google Faster. Google Faster leagă Statele Unite ale Americii de Japonia, având 9,000 de km şi capacitatea de 60 terabiţi pe secundă dar si un cost de 300 de milioane de dolari, potrivit wired.co.uk.

Cablu Subacvatic

Cablul va creşte viteza traficului de internet dintre USA şi teritoriul Chinei. “PLCN va furniza capacitatea suficientă pentru Hong Kong de a susţine 80 de milioane de conferinţe video concomitent cu Los Angeles”. Acest lucru a fost declarat de catre directorul infrastructurii de reţea al Google, Brian Quigley, într-o postare pe blogul cloudplatform.googleblog.com.

Pentru a permite capacitatea înaltă, cablul va folosi noua tehnologie de la TE SubCom. Acest cablu subacvatic va conecta plaja Manhattan din California de Tseung Kwan O din Hong Kong. „Va fi primul cablu subacvatic din lume care se va conecta direct, folosind transmisia ultra-high-capacity”. Relateaza Wei Junkang, director Pacific Light Data Communication Company cu sediul în Hong Kong.

 

Cablu Subacvatic

 

Potrivit TeleGeography, în prezent sunt 359 sisteme de cabluri subacvatice active în jurul lumii. Cablul SEA-ME-WE 3 care leagă Europa de Australia şi Asia este cel mai lung cablu din lume. Acesta are 39 de puncte de legătură şi 39,000 de km lungime.

Share this post

Lasă un răspuns