Cloud Computing Back

Cloud Computing

Ce este Cloud Computing si la ce ajuta?

Cloud computing este un concept modern in domeniul computerelor si informaticii, reprezentand un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la informatii si stocare de date, fara ca utilizatorul să aiba nevoie sa cunoasca amplasarea si configuratia fizica a sistemelor pe care le furnizeaza aceste servicii. Mai exact Cloud computing reprezinta o serie de servere, care ruleaza aplicatii, pe care utilizatorii serviciului “Cloud” le pot accesa.

La ce ajuta Cloud Computing?

Un serviciu de tip Cloud permite utilizatorului sa acceseze in orice moment, din orice loc si de pe orice dispozitiv care se poate conecta la internet, fisiere si aplicatii folositoare acestuia. Toti utilizatorii de PC au fisiere si aplicatii preferate, fara de care nu si-ar putea desfasura activitatea. Pentru a simplifica lucrurile, apeland la un sistem Cloud, acestia pot accesa fisierele si aplicatiile dorite de oriundem, fara a avea nevoie de calculatorul personal.

Cloud Computing 1

Cum functioneaza Cloud Computing?

Functionalitatea sistemului de tip Cloud este foarte simpla. Tot ceea ce trebuie sa faca un utilizator, este sa acceseze contul sau Cloud (securizat printr-un user si o parola) de pe un PC si sa isi desfasoare activitatea obisnuita. Toate datele cu care acesta lucreaza, vor fi salvate in contul personal de Cloud, avand posibilitatea de a fi accesate, modificate sau sterse, de pe orice alt dispozitiv care se poate conecta la acest cont.

Cloud Computing

Cloud Computing pentru Business

O solutie de tip Cloud implementata intr-o companie poate duce la o productivitate si comunicare mult mai solida, cat si la reducerea costurilor de licentiere a aplicatiilor utilizate. Angajatii companiei pot accesa fisiere si aplicatii, fara a fi nevoie ca acestea sa existe fizic instalate pe calculatoarele din companie. Putem lua ca si exemplu suita Microsoft Office, aceasta fiind cea mai raspandita aplicatie utilizata de catre companii, la nivel global. Avand un sistem de tip Cloud implementat, nu va fi nevoie sa achizitionam licenta pentru fiecare calculator in parte. Este suficient sa achizitionam o licenta Microsoft Office, pe care o adaugam sistemului Cloud, iar aceasta va putea fi utilizata de catre toti angajatii.

Share this post

Lasă un răspuns