Lenovo headset

Lenovo – prima sa casca de realitate virtuala pentru Windows

Desi mai sunt doua zile pana la startul targului Consumer Electronics Show, cei de la Lenovo s-au grabit sa iasa in evidenta cu prima lor casca de realitate virtuala dedicata dispozitivelor cu Windows.

Produsul, inca nu are o denumire oficiala. Ca si specificatii, acesta este mai mic si mai usor decat greii industriei, HTC Vive si Oculus Rift. Casca celor de la Lenovo cantareste 350 de grame, spre deosebire de cele 555 de grame ale HTC Vive. Evident ca utilizatorii vor aprecia o casca, care sa nu fie o povara de purtat si totodata usor de manevrat si de utilizat.

Designul:

Pare, de asemenea, foarte confortabil – un alt element esential pentru succesul unei casti de realitate virtuala menita a fi montata pe cap. Aceasta imprumuta liniile de design ale PlayStation VR a celor de la Sony.
Casca prezentata de Lenovo foloseste doua panouri, fiecare avand o rezolutie de 1.440 x 1.440 pixeli. Astfel, aceasta ar urma sa devina automat casca de realitate virtuala cu cea mai mare rezolutie, cel putin momentan.

Produsul celor de la Lenovo nu necesita o camera video externa. Acesta ar urma sa fie una din primele casti dotate cu un sistem intern de monitorizare a miscarii. Singurele camere sunt montate frontal si joaca un rol in crearea mediului mixt, in care realitatea se imbina cu artificialul.

La acest moment, casca celor de la Lenovo este la stadiu de prototip. Nu are inca nici un nume oficial, nici o data de lansare. Cat despre pret, cei de la Lenovo il estimeaza la putin peste 300 de dolari.

Share this post

Lasă un răspuns