nVidia lansează prima placă grafică bazată pe Pascal

nVidia lansează prima placă grafică bazată pe Pascal

Placa video bazata pe Pascal

nVidia lansează prima placă grafică bazată pe Pascal .Denumită Tesla P100, nu GeForce cum ne-am obișnuit până acum, această placă oferă o performanță extraordinară.  Fiind capabilă de 10,6TFLOPs de performanță “single-precision”, cifra ce depășește toate modelele din trecut, chiar și pe cele duale.

Ceasul acestei plăci se situează la 1328 MHz, supratactabil până la 1480 MHz, și nuclee 3584 CUDA. La capitolul memorie, nVidia a dotat acest monstru cu 16GBHBM2 la 1.4Gbps, ceea ce înseamnă o lățime de bandă de 720 GB/secunda.

Ca să înțelegeți de unde atâta entuziasm, se zvonește că Pascal va fi cel mai puternic GPU de până acum. Se aude prin presa internatională că acesta urmează să fie dezvăluit în timpul GPU Technology Conference în Silicon Valley. Pe 4-7 aprilie, o veste bună pentru toată lumea.

Cel mai important aspect de menționat este că această placă video nu este una dedicată pentru gaming. Aceasta este foarte potrivită pentru servere și super computere, având o mai mare performanță în acest sens. Cu toate acestea, nu există date concrete despre cum s-ar comporta această placă video într-un gaming setup. Așa că nu putem decât să sperăm.

Din păcate nu știm încă prețul la care o astfel de placă se va ridica, nici prea multe alte date tehnice, deoarece compania o va lansa doar peste câteva luni în mod oficial, însă cu siguranță nu va fi ieftin.

nvidia pascal vs maxwell

Share this post

Lasă un răspuns