Insula-Madeira-Portugalia

Portugalia, destinaţia preferată a turiştilor din întreaga lume pentru 2017

Cu lunga sa coastă la Oceanul Atlantic, Portugalia ocupă colţul de sud-vest al Peninsulei Iberice. Este cea mai vestică ţară a continentului european. Insulele Azore şi Madeira, două grupuri de insule autonome din Atlantic, fac parte din Portugalia.

Turiştii, inclusiv cei români, nu se mai limitează la a vizita o ţară. Sunt din ce în ce mai atraşi de experienţele unice pe care destinaţia le poate oferi. Cum ar fi cazarea în casele localnicilor,  după cum a explicat consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu.

După ce în 2016 Islanda a fost țara care atras turiștii în număr mare au ales să meargă în ciuda climei reci, iar în 2015 Thailanda a atras atenția tuturor, o nouă țară europeană este în centrul antenției turiștilor.
Portugalia a fost desemnată drept țara care reprezintă destinația dorită de cele mai multe persoane, potrivit Huffington Post, citat de B1TV.

Se pare că turiştii sunt atraşi de plajele uimitoare ale Portugaliei, de oraşele istorice. Si mai ales de vibraţia generală a marilor oraşe, dar şi de insulele luxuriante.

Portugalia

Stiati ca…?

1. Inconjurata de coline, capitala Portugaliei este situata la gura de varsare a fluviului Tagus. In secolul al XV-lea, Lisabona este un important port in care se vindeau mirodenii si aur. În 1755, un mare cutremur a distrus o mare parte din centrul orasului, care a fost reconstruit mai târziu in sistem rectangular. Vechiul oraş sau Baixa, din estul metropolei, inca are mulţi mestesugari, precum cei care prelucrează argintul si cizmarii.
2. Aproape 99% din locuitori sunt de etnie portugheza. Restul de 1% sunt imigranii, mai ales din fostele colonii ale Portugaliei, din Africa, precum Angola. In ultimii ani, lipsa sanselor pentru o viaţa mai buna a facut ca trei milioane de portughezi sa plece in strainatate, pentru a-si gasi locuri de munca.
3. In 1493, Papa Alexandru al VI-lea a declarat ca lumea era împartita intre Spania şi Portugalia, oferindu-i Spaniei Vestul (prin urmare, toata America). Totusi, în 1494, linia de demarcatie a fost mutata spre vest, oferindu-se Brazilia Portugaliei.

Share this post

Lasă un răspuns